Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Χοιρινό με σέλινο!!!! Οδηγίες βήμα-βήμα

Χοιρινό με σέληνο ! Μμμμμ !!!! πεντανόστιμο !!!!!

ΥΛΙΚΑ
  • 1½ κιλό χοιρινό σε μερίδες
  • 2 κιλά σέλινο ή σέλερι
  • 2 -3 πατάτες κομμένες σε κύβους μεγάλους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα λεμόνια (χυμός)
  • 1 αυγό 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε το κρέας για λίγα λεπτά ώσπου να κάνει ελαφριά κρούστα. 



Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν για 2΄.

 Προσθέτουμε νερό να μισοσκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.


2. Εν τω μεταξύ πλένουμε, κόβουμε , χοντρά κομμάτια το σέλινο, το ζεματάμε  σε βραστό νερό για 5-10  λεπτά. Το δοκιμάζουμε. Να κρατάει λίγο το σέλινο. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σουρωτήρι.




3. Αφού βράσει το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλας μας σε μια πιατέλα, και προσθέτουμε τους κύβους πατάτας και το σέλινο. 




  Προσθέτουμε και το κρέας μας από πάνω από τα σέλινα.



Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για 15΄-20΄, μέχρι το φαγητό να πιει τα υγρά του και να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν. Απλώς κουνάμε πότε πότε την κατσαρόλα κρατώντας την από τα χερούλια.
4. Όταν σωθούν τα υγρά και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του, στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε το αυγό πολύ καλά, δηλαδή κάνουμε αυγολέμονο .  Ρίχνουμε από πάνω , ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονό μας παντού, το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας μας.



Καλή σας όρεξη !!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Ορισμενες νοικοκυρές ρίχνουν και 2 κουταλιές πελτέ την ώρα που τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, όπως η πεθερά μου. Προσωπικά, το προτιμώ λευκό, χωρίς σάλτσα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...