Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Σουδάκια γλυκά



Υπέροχα κεράσματα με σου !!!! Εύκολα, γρήγορα και δεν μένει ούτε ένα !!!!!


ΥΛΙΚΑ

Σου
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμη ή φτιάχτε την μόνη σας 
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα 


Για την ζύμη σου


125 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες
125 γραμ. νερό
110 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 γραμ. αλάτι -1 κουταλάκι του γλυκού-
5 γραμ. ζάχαρη -1κουταλακι του γλυκού-
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά μεσαίου μεγέθους -αν έχουμε ζυγαριά, τα ζυγίζουμε ώστε να πάρουμε ακριβώς 250 γραμ.-

Εκτέλεση της ζύμης Σου
  1. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να βράζει.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το μείγμα με πετσέτα, για να μην ξεραθεί, και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Κατόπιν το μαλακώνουμε χτυπώντας με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα. Ενόσω το χτυπάμε, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία, μαλακιά και σχετικά ρευστή ζύμη.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς , στις αντιστάσεις και όχι στο αέρα, για να μην παραμορφωθούν τα σου.
  7. Βάζουμε λίγο από το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ, κόβουμε την άκρη του. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε επάνω της μπαλάκια ζύμης -σου- στο μέγεθος περίπου του καρυδιού.
  8. Ψήνουμε τα σου μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν καλά, για 20-30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο. Μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε για 3 ώρες να κρυώσουν καλά και να στεγνώσουν.

ΤΙΡ. Αν θέλετε να κάνετε σοκολατένια σου, μόλις βάλετε τα αυγά, ρίχτε και μια κουταλιά της σούπας κακάο. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ... Διατηρούνται για αρκετό καιρό, αρκεί να αφήσετε να κρυώσουν καλά μετά το ψήσιμο και να τα φυλάξετε σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εκτός ψυγείου.

΄Η αφού κρυώσουν και στεγνώσουν, τα βάζετε σε πολυμπάγκ, τα δένετε πολύ καλά και τα βάζετε στην κατάψυξη. ΄Οταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε να ξεκαταψύχετε αρκετές ώρες πριν για να στεγνώσουν πάλι. 

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...