Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χαρμπουγκεράκια ανοικτά και σουδάκια με σολωμό



σουδάκια με καπνιστό σολωμό αγγούρι και τυρί Φιλαδέλφεια.





Ανοικτά ή κλειστά δική σας επιλογή !!!!  Το τι θα βάλετε μέσα ή επάνω στα ψωμάκια σας  .... πάλι δική σας επιλογή !!!!
Φτιάχτε τα και θα με θυμηθείτε !!!!



ΥΛΙΚΑ για τα ψωμάκια


1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προτείνω αυτό για τα τσουρέκια ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2 αβγά
150 γραμ. μαργαρίνη
80 γραμ. ζάχαρη
20 γραμ. αλάτι
40 γραμ. μαγιά
450 γραμ. νερό
σουσάμι για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
΄Επειτα ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αρκετό ζύμωμα θα έλεγα.
Παίρνουμε λίγη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού εάν θέλουμε να κάνουμε μικρά-ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ ή σαν μανταρίνι μικρό εαν θέλουμε να τα κάνουμε κανονικό μέγεθος - μεγάλο.
Φουσκώνουν πολύ, γι' αυτό αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν.
Το πλάθουμε στρογγυλό, και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι.
Για να κολλήσει το σουσάμι επάνω στη ζύμη , βρέχουμε απαλά το ζυμαράκι μας από πάνω , βάζουμε το σουσάμι , και πιέζουμε να κολλήσει επάνω.
Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγαίνουν 40 μικρά ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ, ή 20 μεγάλα .

Μπορούμε να τα καταψήξουμε. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά σε πολυμπάγκ, κλείνουμε καλά και στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...