Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών με μπαχαρικά






Το μόνο που θα σας πω, είναι ό,τι μόλις την δοκιμάσετε, θα ξυπνήσουν όλες οι αισθήσεις σας.
Καμπανάκια θα χτυπούν !!!!!! χαχαχαχαχα


Η τέλεια μαρμελάδα θα ήθελα να σας προτρέψω να την δοκιμάσετε. Απίστευτη μυρωδιά και από γεύση το κάτι άλλο!!!!!!!

Υλικά

  • 4 πορτοκάλια,
  • 4 μανταρίνια,
  • 3 λεμόνια,
  • 1 περγαμόντο
  • 1.200 γρ. ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • Έαν δεν έχετε αστεροειδή γλυκάνισο βάλτε λίγους σπόρους γλυκάνισου, περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού.
Εκτέλεση
  1. Βράζετε για 15 λεπτά όλα τα εσπεριδοειδή.
  1.  Αλλάζετε νερό και βράζετε για  15 λεπτά ακόμη. Πετάτε ξανά το νερό.Αλλάζετε πάλι το νερό και ξαναβράζετε για άλλα 15 λεπτά. Μόλις περάσει η ώρα, σουρώνετε σε σουρωτήρι  και μόλις κρυώσουν  τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
  2. Βάζετε  τον πολτό , την κανέλα, το γλυκάνισο, και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα. Προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να δέσουν και να γίνουν μια ωραία μαρμελάδα.
  3. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια όσο ακόμη είναι καυτή.
  4. Ασφαλίζετε τα βαζάκια με καπάκι αμέσως, τα γυρίζετε ανάποδα και αφήνετε να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...