Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Τάρτα φρούτων του δάσους


Είναι μια τάρτα  με πολύ τραγανό μπισκότο και η σάλτσα χωρίς πολύ ζάχαρη .
 Είναι τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα βαρύ γεύμα. Ελαφρύ και πεντανόστιμο.


Υλικά

Για την τραγανή ζύμη μπισκότου

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη
  • 1 αυγό




  • Για να φτιάξετε τη ζύμη, κόβετε το βούτυρο σε κύβους (καλύτερα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά της. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, περίπου 3 χιλ, σε φόρμα διαμέτρου περίπου 22 εκ







  • Τρυπάμε τη ζύμη σε πολλά σημεία και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε μέσα φασόλια ή ρύζι (να καλύψουν όλη την επιφάνεια της ζύμης) και τα κλείνουμε από πάνω με την μεμβράνη. Ψήνουμε έτσι για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.







  • Βγάζουμε την μεμβράνη με προσοχή, γιατί θα καίνε τα φασόλια ή το ρύζι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20' μέχρι να ροδίσει.








  • Σημείωση, τα φασόλια ή το ρύζι αφού ψηθούν δεν τα πετάμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε μπωλ για επόμενη χρήση.





  • Κρέμα πατισερί
    • 4 κροκάδια
    • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
    • 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
    • 2 βανίλιες
    1. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
    2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση
    3. Ανακατεύετε
    4. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
    5. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα
    :Για πιο αφράτη και ομοιόμορφη κρέμα, μόλις κρυώσει, ανακατέψτε σε αυτή μια κούπα σαντιγύ!



    Σάλτσα φράουλας ή βατόμουρων
    • 1 κιλό φράουλες ή 1 κιλό βατόμουρα κατεψυγμένα
    • 2 κούπες νερό
    • 1 1/2 κούπες ζάχαρη
    • 4 κουταλιές Corn flour
    • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
    • 3 κουταλιές κονιάκ
    1. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βράζουμε στο νερό μας για 10 λεπτά.
    2. Τις σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί τους που πρέπει να' ναι 3 κούπες.
    3. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το λεμόνι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί και στο τέλος βάζουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει διαυγές.
    4. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες.
    5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε μέσα το κονιάκ.
    Συναρμολόγηση

    Μόλις κρυώσει το μπισκότο μας, βάζουμε την κρέμα πατισερί, και από πάνω την σάλτσα φράουλας ή βατόμουρου. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε





    2 σχόλια:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...