Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σουτζούκ μπουρέκ - Μπουρεκάκια με σουτζούκι

Στην πρώτη φωτογραφία τα Σουτζούκ μπουρέκ είναι φτιαγμένα με Τούρκικο φύλλο Γιούφκα.


Στην δεύτερη φωτό είναι με φύλλο κρούστας.


΄Ενας λαχταριστός μεζές μόνο για τους μερακλήδες.



ΥΛΙΚΑ


1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 σουτζούκι πολύ καλής ποιότητος ας είναι λίγο καυτερό -εγώ το αγοράζω μόνο από τον Αρμένη στον Πειραιά
Περίπου 1/2 κιλό τυρί κασέρι, προτιμώ του Διβάνη
Ντομάτες ροδέλες λεπτές χωρίς τα ζουμιά τους
Λαδάκι για το άλειμμα των φύλλων 
και φυσικά λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βγάζουμε το έντερο από το σουτζούκι και το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι μας.
Σε αλλο μπωλ τρίβουμε το τυρί μας.
Και σε άλλο μπωλ έχουμε ψιλοκόψει τις ντομάτες μας , χωρίς τα ζουμιά τους, τα αποφεύγουμε.
Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το ανοίγουμε και το κόβουμε  σε 3 μακρόστενες λωρίδες.
Παίρνουμε 1 λωρίδα  από το φύλλο μας, το λαδώνουμε λίγο στις άκρες με ένα πινέλλο,  και βάζουμε λίγη ποσότητα σουτζούκι,  από πάνω το τυρί και πιο πάνω την ντομάτα.
Διπλώνουμε στα πλάγια και τυλίγουμε το μπουρεκάκι μας.

Το βάζουμε στην άκρη και φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το φουλ της δικής μου κουζίνας είναι 9 και τα τηγανίζω στο 6 και τα σερβίρουμε ζεστά.

Στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε του πάει πάρα πολύ να βάλουμε και λίγο γιαούρτι στη μέση. 
Τρώγονται σκέτα ή τα βουτάμε στο γιαούρτι.

Συμβουλή 1η.... Μπορούμε να τα φτιάξουμε από προηγούμενες μέρες να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι σειρά σειρά , κάθε σειρά θα τα σκεπάζουμε με οικιακή μεμβράνη , να τα κλείσουμε μετά καλά πάλι με την μεμβράνη και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. ΄Οταν θέλουμε να τα τηγανίσουμε , κατευθείαν από την κατάψυξη στο τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Μεγάλη ευκολία.

Συμβουλή  2η .....    Φτιάχτε μπόλικα!!!!!!!!!!!!!!!


5 σχόλια:

  1. Αμαν!!! Να τα είχα τώρα, θα γινόταν χαμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Ερι, έχεις πολύ πολύ δίκιο. Γίνονται ανάρπαστα !!!! Είναι νοστιμότατα τα άτιμα !!!!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαντάσου να βλέπεις το μπουρέκι σου,να είσαι και μερακλής και πεινασμένος...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα δοκίμασα απ'τα χεράκια σου Βάνα μου, είναι απίθανα!!!
    Τώρα που βρήκα τη συνταγή, είναι και πανεύκολα, θα τα φτιάχνω κι εγώ, σ'ευχαριστώωωωωω!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνταγή σου είναι απλά απίθανη, οποίος τα έχει δοκιμάσει στα τραπέζια μου έχει ξετρελαθει. Τα έχω φτιάξει πολλές φορές και με τα δύο φυλλα.
    Έχω όμως ένα μυστικό και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα μια και ο γιουφκας είναι δυσεύρετο υλικο και κάπως ακριβό.
    Τα κάνω από την προηγούμενη με φύλλο κρούστας που όμως το βρέχω με λίγο νεράκι στο τύλιγμα αντί για λαδι και τα αποθηκεύω προσεκτικά σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους ή τα καταψυχω και τα τηγανίζω απευθείας. Το αποτελεσμα ειναι σαν την πρώτη φωτογραφία το φύλλο γίνεται σαν σπιτικό χωρίς να τρίβεται και η νοστιμιά τους δεν συγκρίνεται.
    Να είσαι καλα που μοιράστηκες μαζί μας τέτοια πετυχημένη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...