Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σαλάτα με ρεβύθια Κουβανέζικη συνταγή




Σαλάτα πολύ χορταστική, υγιεινή, αρωματική και μπορεί να γίνει και με τα ρεβύθια που σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη μέρα!!!


ΥΛΙΚΑ


2,5 κούπες βρασμένα ρεβύθια
1 πράσινη μεγάλη πιπεριά
1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά
1 κόκκινο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι κατά τα γούστα μας

Εκτέλεση


Με τα ρεβύθια σε κονσέρβα η σαλάτα γίνεται μέσα σε 5 λεπτά το πολύ. Επειδή, όμως, η κονσέρβα δεν είναι και ό,τι καλύτερο (αν και -χωρίς αστεία-θεωρείται η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τη φωτιά σώζοντας και τρέφοντας τρις κόσμου ετησίως) μπορούμε να βάλουμε τα ρεβύθια στο νερό από βραδύς, την άλλη μέρα να τα βράσουμε για καμιά ώρα και να τα σουρώσουμε. Η διαφορά στη γεύση θα είναι τεράστια.


Επίσης αν σας περίσσεψαν ρεβύθια από την προηγούμενη, σουρώστε τα σε ένα σουρωτήρι να φύγουν όλα τα λάδια και τα υγρά, και μετά βάλτε τα σε μια σαλατιέρα και προσθέστε όλα τα παρακάτω υλικά.

Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές (πράσινη και κόκκινη, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για τα γεμιστά) και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους το κόκκινο κρεμμύδι. Καθαρίσουμε και ψιλοκόβουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο.

Ρίχνουμε μέσα στη σαλατιέρα τα ρεβύθια, τις τεμαχισμένες πιπεριές και το κρεμμύδι.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το ξύδι, το κύμινο, τα σκόρδα και το το αλατοπίπερο.

Περιχύνουμε το περιεχόμενο του μικρού μπολ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μισή ώρα με 45 λεπτά και τη σερβίρουμε κρύα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Εγώ βάζω και λίγη ρίγανη και πράσινο πιπέρι και τα αρώματα απογειώνονται! Γίνεται και με μαυρομάτικα φασόλια!

1 σχόλιο:

  1. Υγιεινό και πολύ χορταστικό πιάτο!!!
    Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή Βανούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...