Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μπάρες βρώμης με ταχίνικαι μέλι



ΥΛΙΚΑ
* 4 κουτ. σούπας ταχίνι
* 4 κουτ. σούπας μέλι
* 175 γραμμ. νιφάδες βρώμης
* 50 γραμμ. σταφίδες ξανθές  ή αποξηραμένα cranberies
* 1 κουτ. σούπας σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C
. Βουτυρώνετε ένα ταψί  23Χ23 εκ. και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί στη βάση του.
 Βάζετε το ταχίνι και το μέλι σε μια κατσαρόλα και λιώνετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. 
Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη βρώμη και τις σταφίδες, εγώ εδώ έβαλα cranberies και ανακατεύετε καλά.
 Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού το στρώνετε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
 Πασπαλίζετε με το σουσάμι και πιέζετε με το κουτάλι ελαφρά να κολλήσουν.

 Ψήνετε για 15 λεπτά, χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα
. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και χαράζετε 3 κάθετες γραμμές και 5 οριζόντιες.
 Οταν κρυώσει, κόβετε σε λωρίδες και φυλάτε τα κομμάτια σε αεροστεγές δοχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...