Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

















  • ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο marshmallows 250-300gr (καλύτερα λευκά)
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • βούτυρο ζαχαροπλαστικής
  • ζάχαρη άχνη (όσο πάρει
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Βάζουμε τα marshmallows σε γυάλινο μπώλ μαζί με το νερό και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2' λεπτά.
  2. Παρατηρούμε οτι τα marshmallows "ξεφουσκώνουν".
  3. Ενδιάμεσα παρακολουθούμε την διαδικασία και σταματάμε την λειτουργία του φούρνου για να ανακατέψουμε το μείγμα και να γίνει ομοιόμορφο. Επιδή έξαρτάται από τον φούρνο που έχει ο καθένας ίσως να χρειαστεί παραπάνω χρόνος από 2 λεπτά.
  4. Αφού λοιπόν ρευστοποιηθούν τα marshmallows, βγάζουμε το μπωλ από τον φούρνο, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής αν θέλουμε, και ρίχνουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη μέσα στο μπώλ ανακατεύοντας.
  5. Βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας και τα χέρια μας, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην επιφάνεια με την βοήθεια της σπάτουλας ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! μπορεί να καίει. Αφού βεβαιωθούμε οτι δεν καίει αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτωντας όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  6. Πλέον είναι έτοιμο να το ανοίξουμε σε φύλλο και να καλύψουμε την τούρτα μας ή τα μπισκοτάκια μας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μετά από πολύ -μα πάρα πολύ- μεγάλη αναζήτηση βρήκα αυτήν την πανεύκολη συνταγή
Αν έχουμε χρόνο, κλείνουμε την ζύμη σε αεροστεγές σακούλα και το αφήνουμε όλη την νύχτα να "ξεκουραστεί" ΟΧΙ στο ψυγείο. Έτσι αποκτά μεγαλύτερη ελαστικότητα.


Η συνταγή είναι της 
 VICKY B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...