Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ



Υπέροχα μελομακάρονα !!! Υπέροχα αρώματα !!!


1 κιλό αλεύρι
20 γρ. μπέικιν
500 γρ ηλιέλαιο
250 γρ. χυμό μανταρίνι
125 γρ. κονιάκ
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για το σιρόπι:
900 γρ. ζάχαρη
700 γρ. νερό
200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1 πορτοκάλι κομμένο στα 2
3 ξυλάκια κανέλα
Για τη γέμιση:
200 γρ. ξερά φρούτα (δαμάσκηνο, βερύκοκο)
200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
200 γρ. σουσάμι ψημένο ελαφρά
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Πασπάλισμα με μπόλικο χοντροτριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 2' από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι το χυμό, το ξύσμα, τα μυρωδικά, το κονιάκ και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τα ζυμώνουμε ελαφρώς με προσοχή να μην κορδώσει η ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα γίνει λαστιχωτή και θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν υγρά από στερεά. Ίσα να ομογενοποιηθεί.
Στο μούλτι βάζουμε το μέλι με τα ξερά φρούτα, το ξύσμα λεμονιού και τα αλέθουμε. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με το σουσάμι.

Κόβουμε από τη ζύμη κομμάτια ίδιων γραμμάριων, τα πλάθουμε πλατιά και βάζουμε μια κουταλίτσα γέμιση. Τα κλείνουμε και τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα.


Τα τοποθετούμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά να ψηθούν καλά και εσωτερικά.
Τα ξεφουρνίζουμε, τα βουτάμε στο σιρόπι για 10΄΄ και έπειτα με την τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίσει το περιττό σιρόπι.
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σε πιατέλα ή σε δίσκο, ρίχνουμε λίγο μέλι και μπόλικο καρύδι και από πάνω άλλη σειρά. Πάλι το ίδιο μέχρι να συμπληρωθεί η πιατέλα ή ο δίσκος.
Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε μέλι με σιρόπι και να αλείψουμε τα μελομακάρονα με πινέλο και μετά να πασπαλίσουμε με καρύδι ή και ινδοκάρυδο.
Την συνταγή αυτή μου την παραχώρησε ο Ανδρέας Αδαλής και τον ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...