Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Υλικά:
30 γρ. μαγιά νωπή
370 γρ. γάλα πλήρες
60 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αλεύρι
1 κ.σ αλάτι
270 γρ. βούτυρο
1 αυγό χτυπημένο

Εφαρμογή:
Βάζουμε στον κάδο τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 6 για 5 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε για 2 λεπτά, στους 370, ταχύτητα 2.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και αναμειγνύουμε για 6 λεπτά, ταχύτητα 6. Ζυμώνουμε στην ταχύτητα για ζύμες για 3 λεπτά. Αδειάζουμε πάνω στο πάγκο, σχηματίζουμε μια σφιχτή μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και το ανοίγουμε με πλάστη σε μεγάλο τετράγωνο πάχους περίπου ενός εκατοστού.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο πάχους περίπου 2 εκατοστών. Τοποθετούμε το βούτυρο στο κέντρο και διπλώνουμε τις γωνίες της ζύμης προς τα μέσα, σα να ήταν φάκελος, ώσπου να ενωθούν στο κέντρο.
Ανοίγουμε τη ζύμη ξανά με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο και τη χωρίζουμε νοητά σε τρία μέρη. Διπλώνουμε το κάτω 1/3 προς τα πάνω και το πάνω 1/3 προς τα κάτω. Ανοίγουμε με τον πλάστη να γίνει επίπεδη, τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γυρίστε τη ζύμη ώστε οι ανοιχτές άκρες να είναι στο πάνω και στο κάτω μέρος και διπλώστε ξανά το κάτω 1/3 προς τα πάνω και το πάνω 1/3 προς τα κάτω. Ανοίγουμε με τον πλάστη να γίνει επίπεδη, τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές ακόμη. Η ζύμη και το βούτυρο θα πρέπει να αρχίσουνε να σχηματίζουν λεπτά στρώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000 C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου με λαδόκολλα. Ανοίγουμε τη ζύμη για τελευταία φορά σε μεγάλο παραλληλόγραμμο πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόβουμε σε τρίγωνα και τα διπλώνουμε ρολλάροντας από τη φαρδιά πλευρά προς τη μύτη του κάθε τριγώνου. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...