Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Τέλεια μπισκοτάκια πορτοκαλιού



ΥΛΙΚΑ

1/4 του κιλού μαργαρίνη
1 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φακελλάκι μπέικιν ή 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
1 κουταλάκι σόδα
1/2 ποτήρι κονιάκ
2 βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο πάρει για να γίνει η ζύμη εύπλαστη και απαλή.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν πολύ. Να ασπρίσει το μίγμα.

΄Επειτα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και το μπέικιν. Θέλει περίπου 1 κιλό , αλλά παίζει ρόλο και τα ποτήρια που έχουμε ρίξει τα υγρά , οπότε μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο.
 Προσοχή, μόλις δείτε ότι ξεκολλάει από τα χέρια σας, δεν ρίχνετε άλλο αλεύρι.

Παίρνουμε ένα μπαλάκι στο μέγεθος καρυδιού το πλάθουμε στρογγυλό και το πατάμε λίγο από πάνω.
 Τα βάζουμε στην λαμαρίνα λίγο αραιά γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο περίπου 12-15 λεπτά. Θα παρακολουθείτε το φούρνο σας μετά τα 10 λεπτά, γιατί παίρνουν απότομα χρώμα. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα στο κάτω μέρος του μπισκότου είναι έτοιμα. ΄Οταν  τα βγάλετε θα είναι μαλακά. Μετά σκληραίνουν.

Στην παρακάτω φωτό δείχνω πως πρέπει να τα βγάλετε από το φούρνο. ΄Οπως βλέπετε ίσα που έχουν πάρει χρώμα από κάτω.


Εάν έχετε πρέσσα μπισκότων, βάλτε την ζύμη σας εκεί και κάντε σχέδια.
Μια πολύ ωραία παραλλαγή είναι να βάλετε μέσα στη ζύμη σας νιφάδες σοκολάτας. ΄Αλλη παραλλαγή είναι να συμπληρώσετε 1 ποτηράκι του κρασιού κακάο και να τα κάνετε σοκολατένια. Ταιριάζει απίστευτα.
΄Αλλη παραλλαγή είναι να τα κάνετε γεμιστά, ενώνοντάς τα ανά δύο, ή να τα βουτηξετε σε λιωμένη σοκολάτα.
Βάλτε την φαντασία σας να οργιάσει και μπορείτε να φτιάξετε πολλές παραλλαγές.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου Ράτας Ρατάκι ή κατά κόσμο Βάσω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...