Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Γρήγορα σοκολατένια κεράσματα με σου


Γλυκάκια εύκολα, που αν έχετε φτιάξει από προηγούμενες μέρες τα σου, είναι παιχνιδάκι πόσο γρήγορα γίνονται. Φτιάχτε μπόλικα σου, γιατί πιστέψτε με , θα γίνουν τα αγαπημένα σας, τόσο για την ευκολία τους, όσο και από την νοστιμιά τους!!!


ΥΛΙΚΑ για τα κεράσματα

Σοκολατένια σου
κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
Μερέντα
Ζάχαρη άχνη 

 ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ για τα κεράσματα

 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτουμε μερέντα . Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε μερέντα μέχρι εκεί που να μας αρέσει. Εγώ συνήθως προσθέτω 3-4 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα.
Βάζουμε την σαντιγύ-μερέντα σε ένα κορνέ.
Παίρνουμε τα σου και κόβουμε το επάνω μέρος τους. ΄Οσο μπορούμε πιο ψηλά.
Γεμίζουμε τα σου.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε μερέντα και το βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει. Με ένα κουταλάκι περιχύνουμε τα σου.
Τέλος προσθέτουμε προαιρετικά και λίγη ζάχαρη άχνη.

Για την ζύμη σου

125 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες
125 γραμ. νερό
110 γρ. βούτυρο αγελάδος
5 γραμ. αλάτι  -1 κουταλάκι του γλυκού-
5 γραμ. ζάχαρη -1κουταλακι του γλυκού-
140 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά μεσαίου μεγέθους -αν έχουμε ζυγαριά, τα ζυγίζουμε ώστε να πάρουμε ακριβώς 250 γραμ.-

Εκτέλεση της ζύμης σου

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα βάζουμε  σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να βράζει.
Προσθέτουμε  το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα, που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Αποσύρουμε  από τη φωτιά, σκεπάζουμε το μείγμα με πετσέτα, για να μην ξεραθεί, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το μαλακώνουμε  χτυπώντας με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα. Ενόσω το χτυπάμε, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία, μαλακιά και σχετικά ρευστή ζύμη.
Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 190 βαθμούς , στις αντιστάσεις και όχι στο αέρα, για να μην παραμορφωθούν τα σου.
Βάζουμε λίγο από το μείγμα  σε μια σακούλα κορνέ, κόβουμε την άκρη του. Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε επάνω της  μπαλάκια ζύμης -σου-  στο μέγεθος περίπου του καρυδιού.
Ψήνουμε τα σου μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν καλά, για 20-30  λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο. Μόλις τα βγάλουμε  τα αφήνουμε για 3 ώρες να κρυώσουν καλά και να στεγνώσουν.

ΤΙΡ. Αν θέλετε να κάνετε σοκολατένια σου, μόλις βάλετε τα αυγά, ρίχτε και μια κουταλιά της σούπας κακάο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ... Διατηρούνται για αρκετό καιρό, αρκεί να αφήσετε να κρυώσουν καλά μετά το ψήσιμο και να τα φυλάξετε σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εκτός ψυγείου.

΄Η αφού κρυώσουν και στεγνώσουν, τα βάζετε σε πολυμπάγκ, τα δένετε πολύ καλά και τα βάζετε στην κατάψυξη. ΄Οταν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε να ξεκαταψύχετε αρκετές ώρες πριν για να στεγνώσουν πάλι.

 

1 σχόλιο:

  1. Καλή χρονιά Βάνα με υγεία κι όλα τα καλά.
    Τα σου πολύ ωραία και τελικά πολύ εύκολα. Ωραία γέμιση.

    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...