Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Στριφτοτυρόπιτα η τέλεια-Οδηγίες βήμα-βήμα-



 Βίντεο και παρουσίαση της συνταγής από το

Στριφτοτυρόπιτα η τέλεια 


' Ισως η καλύτερη τυρόπιτα που έχετε φτιάξει !!!!
Μπορεί να έχει μπελά , αλλά .... σε αποζημιώνει πλήρως !!!!


Υλικά για την Ζύμη:

 800 γρ. αλεύρι περίπου, λίγο πάνω, λίγο κάτω, ανάλογα με το αλεύρι.
3 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι νερό
2-3 κ.σ.λάδι
1 κ.σ. μαγιά ξερή
1 πρέζα ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ τυριά τριμμένα

Για το άλειμμα των φύλλων
150 γρ. βούτυρο καλό + 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Για το άλειμμα 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 2-3 κουταλιές νερό


Εκτέλεση

Πιάνουμε τη μαγιά με το νερό χλιαρό, τη μαγιά τη ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλεύρι, τη σκεπάζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, τα αυγά, το αλάτι και σιγά, σιγά το αλεύρι, κάνουμε μία ζύμη μαλακιά να μην κολλάει στα χέρια.

Την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι μεγαλούτσικο, τα αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστούν.

Δείτε παρακάτω πως το κάνουμε ....

 
Τρίβουμε διάφορα τυριά. Εγώ έβαλα, φέτα, γκούντα και γραβιέρα Αμφιλοχίας.

 Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνουμε .


Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το ξαναβουτυρώνουμε. 
 
Ανοίγουμε και το τρίτο φύλλο και το ξαναβουτυρώνουμε.


Προσθέτουμε τα διάφορα τυριά.
 
Αρχίζουμε και ρολάρουμε.
 
 Στρίβουμε το ρολάκι μας. 
 
Στρίβουμε και το τραβάμε όσο μπορούμε.
Στρίβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα στρίβουμε και τα τεντώνουμε. Βλέπουμε ότι μακραίνει.

 Τα κάνουμε στριφτάρια.
 
' Αλλος τρόπος γεμίσματος της στριφτής τυρόπιτας είναι να βάλετε διάσπαρτη την γέμιση στο πρώτο φύλλο, στο δεύτερο....
 
 και στο τρίτο και μετά .... 
 να το τυλίξετε και να το στρίψετε. Στρίβουμε όσο πιο πολύ μπορούμε τα στρίβουμε και τα τεντώνουμε.

Με την ίδια ζύμη, ανοίγουμε παραλληλόγραμο φύλλο, όχι πολύ λεπτό, κόβουμε λωρίδες μακρόστενες και βάζουμε σαλάμι, σε ορισμένα έβαλα και τυρί, και .....

και ρολάρουμε
 
 
και φτιάχνουμε τριανταφυλλάκια

 
και ψημένα.Μοιάζουν στην γεύση σαν αλμυρά κρουασάν.


Αφήνουμε να φουσκώσουν περίπου 1 ώρα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ξεροψηθούν.
 Η συνταγή είναι από το blog Ζουζουνομαγειρέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...