Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τσουρέκια αρωματικά



 Τσουρέκια που μοσχοβολούν και είναι και αφράτα !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ζάχαρη
1 κουτί γάλα εβαπορέ χλιαρό αδιάλυτο
12 αυγά, μπορείτε όμως και 10
ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια
1 χαρτάκι μαχλέπι , το οποίο το βράζουμε σε λίγο νεράκι και θέλουμε να σου μείνει 1 φλυτζανάκι του καφέ.
10 κόκκους μαστίχα
5-6 κόκκους κακουλέ τριμμένο στο μούλτι, προαιρετικά
400 γραμ. μαγιά
1/2 κιλό βούτυρο φρέσκο , εγώ βάζω το ΗΠΕΙΡΟΣ στο βάζο , ή βιτάμ αν θέλετε
3 κιλά αλεύρι αυτό για τσουρέκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε 2-3 κούπες αλεύρι και 1 κούπα νερό χλιαρό, συμπληρώνουμε και όλη την μαγιά και ανακατεύουμε να γίνει ένας ωραίος χυλός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1-2 ώρες να φουσκώσει και να αφρίσει.
Σε μια άλλη μεγάλη  λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν. Αυτό το κάνουμε για να μην μυρίζουν τα τσουρέκια μας αυγό.
Συπληρώνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ να ενωθούν καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και να λιώσει η ζάχαρη.
Συμπληρώνουμε εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το βούτυρο, και τα ζυμώνουμε πλέον με τα χέρια.
΄Εχουμε λιώσει λίγο το βούτυρο, προσοχή μην το κάψετε και λίγο λίγο αρχίζουμε και ενώνουμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζύμη μας, με κυκλικές κινήσεις.
Δηλαδή, βάζουμε στη χούφτα μας λίγο από το βούτυρο, το ρίχνουμε στον πάτο της λεκάνης και παίρνουμε ζύμη από κάτω προς τα πάνω. Και έτσι συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσει το βούτυρό μας.
Προσοχή, δεν θέλουν πολύ ζύμωμα. Δεν ζυμώνουμε ψωμί.
΄Οταν πλέον έχει ενωθεί όλο το βούτυρο με την ζύμη μας, πλάθουμε είτε κοτσίδες είτε σαλιγκαράκια, ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Τα περνάμε με το πινέλο μας με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο,  που μέσα στο αυγό έχουμε ρίξει  και μια βανίλια.
Διακοσμούμε με αμύγδαλα φιλέ, που πουλάνε έτοιμα στα μάρκετ.
Τα βάζουμε σε ζεστό μέρος και περιμένουμε μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Εάν θέλουμε και έχουμε χρόνο, αφήνουμε πρώτα την ζύμη να φουσκώσει και μετά τα πλάθουμε κοτσίδες. ΄Ομως και να παραλείψουμε αυτό το στάδιο, δεν μας πειράζει.
Μόλις διπλασιαστούν σε όγκο τα τσουρέκια μας, τότε ανάβουμε το φούρνο μας και τα βάζουμε να τα ψήσουμε, στους 180 βαθμούς  περίπου 15-20 λεπτά, ή έως ότου αποκτήσουν ένα όμορφο χρώμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...