Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κρέπες γεμιστές με κοτόπουλο



Αξίζει να χαλάσουμε την δίαιτά μας !!!!
Πλούσιο σε θερμίδες, αλλά.... απίστευτα νόστιμο !!!!

Για τις κρέπες

2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι
2 αυγά
λίγο αλάτι

Για την γέμιση-μπεσαμέλ

4 κουταλιές της σούπας βιτάμ ή Φυτίνη
1 πράσο ψιλοκομένο, μόνο το λευκό μέρος
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα γάλα φρέσκο ή εβαπορέ αραιωμένο
 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
250 γραμ. τριμένη παρμεζάνα
250 γραμ. γραβιέρα Κρήτης
1 στήθος κοτόπουλο, βρασμένο
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο

Σάλτσα για  το τελείωμα στο ταψί

250 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 κούπες αλεύρι
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κρέπες: χτυπάτε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης σ' ενα μπολ. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για 30 λεπτά σε δροσερό σημείο. Ψήνετε τις κρέπες σε δυνατή φωτιά, σε πολύ ζεστό τηγάνι, που ανά μία κρέπα αλείφετε το τηγάνι με βούτυρο. 
  2. Πατήστε στο παρακάτω για να δείτε πως τις φτιάχνουμε  Κρέπες αλμυρές - βίντεο και συνταγή,
  3. Μπεσαμέλ : Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, το αφήνουμε λίγο να μαραθεί και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα, να ψηθεί ελαφρά, για 2΄-3΄. Πρέπει να φύγει το άρωμα του αλευριού.
    Λίγο λίγο, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα,  στο ψημένο αλεύρι με το βούτυρο. Αν έχουμε το mini pimer  ανακατεύουμε με αυτό. Είναι μεγάλη ευκολία. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
    Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να δέσει η κρέμα (πάντα σε μέτρια φωτιά), για 7΄-8΄ περίπου.
     Τότε, αφού δέσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και την αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Σάλτσα για το τελείωμα στο ταψί

 Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα μαζί, καλά, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι.


Συναρμολόγηση

Βάζετε μια κουταλιά από αυτό το μείγμα σε κάθε κρέπα.


Τυλίγετε ή διπλώνετε τις κρέπες στα 4.

Τις τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ρίχνετε από πάνω την σάλτσα για το τελείωμα.
 Τις βάζετε σε δυνατό φούρνο για να γκρατιναριστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...