Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Μανιτάρια γεμιστά με πατάτα


Απίθανο ορεκτικό !!!! Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους !!!

ΥΛΙΚΑ

6 μανιτάρια Πόρτο Μπέλλο μεσαίου μεγέθους
2-3 βρασμένες πατάτες μετρίου μεγέθους
6-7  φέτες μπέικον
3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
200 γραμ. περίπου διάφορα τυριά μαλακά
αλάτι-πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε γύρω γύρω. Το κοτσάνι τους , θα το ψιλοκόψουμε και θα το βάλουμε στη γέμιση.


 ΠΡΟΣΟΧΗ..
 ΠΟΤΕ δεν πλένουμε τα μανιτάρια, γιατί ρουφάνε νερό σαν σφουγγάρι. ΄Η τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα ή καθαρίζουμε την πετσούλα τους.


Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
 Πατάτες βραστές ψιλοκομμένες, μπέικον, τυριά, κοτσάνια από μανιτάρια.
Το μπέικον, ή θα το ψήσετε στην τοστιέρα σας και έπειτα θα το ψιλοκόψετε, ή θα το κόψετε μικρά κομματάκια και θα σωτάρετε σε ένα μικρό τηγάνι. 


Σε ένα μπωλ, βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.


Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά.


Συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Δηλαδή, μπέικον, τυριά, γάλα ή κρέμα γάλακτος.
Και ανακατεύουμε επίσης, πολύ καλά.

Σε ένα ταψάκι , αραδιάζουμε τα μανιτάρια και τα βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο. ΄Οχι πολύ.
Τα βάζουμε για λίγο στο φούρνο σκέτα χωρίς την γέμιση, για περίπου 10-15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο μας και τα γεμίζουμε  με  3-4 κουταλιές γέμιση.
Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μας , και τα ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Δεν θέλει πολύ, περίπου 10 λεπτά.


Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λεπτές φέτες  ντομάτας από πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...