Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κέικ με πέστο βασιλικού, ντοματίνια και κουκουνάρι



΄Ενα υπέροχο αλμυρό κέικ, όλο αρώματα !!!!


ΥΛΙΚΑ

300 γραμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να είναι πολύ μαλακό, κομμένο σε κομμάτια και λίγο  ακόμη, λιωμένο για τη φόρμα.
50 γραμ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά μεσαίου μεγέθους
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το ταψί
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 γραμ. κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
50 γραμ. πέστο βασιλικού, -βρίσκουμε έτοιμο σε βαζάκια στο σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις σάλτσες- ή το φτιάχνουμε μόνοι μας, και το εξηγώ παρακάτω σε σημείωση
300 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμ. μικρά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
30 γραμ. κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, ή  χάρτινες θήκες του cupcake.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ  ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου.
Ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα πέστο, την παρμεζάνα, τα ντοματίνια και τα κουκουνάρια.
Σταματάμε το ανακάτεμα μόλις το μείγμα είναι ομοιογενές.
Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 50 λεπτά.
Για να δούμε αν ψήθηκε, βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν στη λάμα του δεν μείνει νωπή ζύμη, τότε είναι έτοιμο.
Αλλιώς ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά και ξαναδοκιμάζουμε.
Αν την ζύμη την βάλουμε σε θήκες των cupcake, τότε σίγουρο ο χρόνος ψησίματος είναι λιγότερος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ....  Για να φτιάξουμε πέστο βασιλικού... Πολτοποιούμε  στο μπλέντερ ή στο μούλτι 50 γραμ. φρέσκα φύλλα βασιλικού, ρίχνοντας σταδιακά 100 ml  ελαιόλαδο και 1-2 σκελίδες σκόρδο. Κανονικά θα έπρεπε να προσθέσουμε κουκουνάρι και παρμεζάνα, αλλά, εφόσον τα περιέχει η συνταγή μας, μπορούμε να τα παραλείψουμε από το πέστο.

 Καλή επιτυχία !!!

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Cupcakes γάμου




Είναι απλά τέλεια !!!  και γίνονται ανάρπαστα !!!!
Τα έφτιαξα για τον γάμο της κόρης μου και ξετρελλάθηκαν όλοι !!!!
Δεν έμεινε ούτε ψίχουλο !!!
Είναι νόστιμα , αλλά και εντυπωσιακά !!!!

Εαν δεν μπορέσετε ή δεν ξέρετε να φτιάξετε τα σχέδια με την ζαχαρόπαστα , απλά φτιάχτε σαντιγύ και διακοσμήστε τα !!! 

Την συνταγή για τα cupcakes θα την βρείτε εδώ.

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκότα γάμου με ζαχαρόπαστα-μόνο φωτό-




Μπισκότα στολισμένα με ζαχαρόπαστα για το γάμο της κόρης μου !



 

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σαρούν Κελύν ή Καταϊφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου



Πρόκειται για καταίφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου σιροπιαστό!
Είναι πολύ ωραίο γλυκό και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με παγωτό ή γλυκό του κουταλιού!

  


ΥΛΙΚΑ

 1/2 κιλό καταϊφι
1 κούπα βούτυρο γάλακτος

Για την κρέμα

1 κούπα χονδρό και ψιλό σιμιγδάλι μαζί
1/2 πακέτο βιτάμ δηλαδή 125 γραμ. περίπου
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή 1 κουτί εβαπορέ γάλα και με το ίδιο κουτί θα μετρήσετε 1 κουτί νερό
3 αυγά
4-5 βανίλιες

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το καταϊφι, το ξαίνουμε καλά, τρίβοντάς το με το λιωμένο βούτυρο.
Στη συνέχεια, αφού έχουμε φτιάξει την κρέμα μας, όπως ακριβώς γίνεται η κρέμα για το γαλακτομπούρεκο, και όπως είναι ζεστή, τη στρώνουμε πάνω στο καταϊφι.
Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω το υπόλοιπο ξασμένο και βουτυρωμένο καταίφι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει καλά καλά, για να είναι κριτσανιστό και μετα το σιρόπιασμα, και όταν το βγάλουμε, το κοβουμε και το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό.
Αν θέλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε με σαντιγύ και να το στολίσουμε με κομματάκια από γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.
Επίσης συνοδεύεται πολύ ωραία και από παγωτό

Η συνταγή είναι της φίλης μου  Αναστασία Σουβατζή.


Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωτότυπα σουπλά για το τραπέζι σας




Επι τη ευκαιρία του γάμου της κόρης μου, σκέφτηκα αυτή την ιδέα , για το τραπέζι της κουζίνας της.
Σουπλά, με τη φωτογραφία των μελλονύμφων.
Πως το έφτιαξα?
Πήρα κάποια φωτογραφία που να μ' αρέσει από τον υπολογιστή, την έφτιαξα στο πρόγραμμα που φτιάχνω τις φωτογραφίες, με τα χρώματα που ταιριάζουν στο σπίτι , την έβαλα στο στικάκι και πήγα, σε μεγάλο βιβλιοπωλείο.
Μου έκαναν  μεγέθυνση Α3, έβγαλα και άλλη μια φωτοτυπία έγχρωμη και τις πλαστικοποίησα!!!!

Στα παιδιά μου άρεσε πολύ αυτή μου η ιδέα.
 Την βρήκαν πρωτότυπη και όμορφη.
Ελπίζω και εσείς !!!!

Μπισκότα γάμου με ζαχαρόπαστα

 Δεν είχα ξαναφτιάξει μπισκότα γάμου, αλλά ήρθε η ώρα του γάμου της κόρης μου και τα έφτιαξα 180 τεμάχια παρακαλώ, για να τα τοποθετήσω επάνω στην πετσέτα που θα κάτσουν οι καλεσμένοι στην μετά του γάμου δεξίωση.

Ιδού λοιπόν οι προσπάθειές μου.

Πως θα τα φτιάξουμε γράφω παρακάτω αναλυτικά.










 Τα συγκεκριμένα μπισκότα τα φτιάχνουμε με αυτή την συνταγή, με την διαφορά ότι δεν βάζουμε ξυλάκι.
Αγοράζουμε έτοιμη ζαχαρόπαστα λευκή ή φτιάχνουμε μόνες μας και διακοσμούμε ανάλογα με την φαντασία μας.
Θα χρειαστούμε επίσης κουπάτ με σχέδιο τούρτας ή λουλούδι ή καρδιά.
Επίσης προαιρετικά αγοράζουμε άσπρο glitter φαγώσιμο .
΄Ολα αυτά τα υλικά τα βρίσκουμε  στο κατάστημα ΚΑΤΟΣ .



Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κουφέτα γάμου στολισμένα με τούλι και ψεύτικο μικρό λουλουδάκι




Κουφέτα στολισμένα με τούλι και ψεύτικο μικρό λουλουδάκι, για το κρεββάτι του γάμου.
Δεν νομίζω να χρειάζεται να βάλω οδηγίες κατασκευής !!!!!! Είναι πανεύκολο και πανέμορφο !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...