Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Λευκός κορμός-- Οδηγίες βήμα βήμα-


 Υπέροχος κορμός  μαρμελάδας !!!! Κρατάει μέρες στο ψυγείο σας. 
Την συνταγή αυτή , την έμαθα από την αδελφή μου. Δεν την αλλάζω με τίποτε !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο Φυτίνη ή Βιτάμ
 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρι
6 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3-3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1  κουταλ. του γλυκού μπέικιν
2 λαδόκολλες μεγάλες
250 -300  γραμ. περίπου μαρμελάδα της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ή στο μίξερ μας χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε σε ένα μπωλ πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Μετά, σε άλλο μπωλ , τους κρόκους,  μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε τους χτυπημένους κρόκους στο μίγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκάλι.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι , το μπέικιν και την μαρέγκα μας εναλλάξ, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές  κινήσεις  .

΄Εχουμε στρώσει μια λαδόκολλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου μας. Το αδειάζουμε εκεί μέσα.
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά το πολύ στους 175 βαθμούς πάνω κάτω.


Μόλις ψηθεί , έχουμε στρώσει μια άλλη καθαρή λαδόκολλα επάνω στο πάγκο μας και με την βοήθεια δυο πετσετών κουζίνας το αναποδογυρίζουμε πάνω της.


Τραβάμε την ήδη ψημένη λαδόκολλα.


Απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας,  και αρχίζουμε να κλείνουμε το ρολό μας, όσο μπορούμε πιο σφιχτά.
Δεν πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει. Ζεστό καυτό πρέπει να γίνει όλη αυτή η δουλειά.
Εάν καίγεστε την ώρα που το ρολάρετε , πάρτε μια πετσέτα και τυλίξτε μαζί με αυτήν.



 Το βάζουμε στο ψυγείο μας. Κόβετε  καλύτερα αν  το αφήσετε στο ψυγείο σας 2 ωρίτσες.
Φυλάσετε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...