Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Σπιτική πορτοκαλάδα


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 ποτήρια νερό
4 ποτήρια χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Το ανακατεύουμε.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει μετράμε 7 λεπτά. 
Κλείνουμε  και το τραβάμε από το ματι της κουζίνας. 
Στοίβουμε τα πορτοκάλια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι μας.
Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιών. 
Ανακατεύουμε , περιμένουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια και τα φυλάμε στο ψυγείο μας στην συντήρηση ή στην κατάψυξη.
Για να σερβίρουμε , βάζουμε 1 μέρος χυμό πορτοκαλάδας με 1 1/2  μέρη παγωμένο νερό.
 Το ποσο αραιή θέλουμε την πορτοκαλάδα μας , το κανονίζουμε ανάλογα τα γούστα μας. 
Ανακατεύουμε καλά.

Καλή επιτυχία !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...