Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Φριτάτα με λαχανικά της BANA BARBI



Η Φριτάτα είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό που μας έρχεται από την Ιταλία.
Φτιάχνεται με ό,τι μας περισσεύει στο ψυγείο μας. Αρκεί να έχουμε αυγά.
Ανάλογα με τι υλικά σας αρέσουν , φτιάχτε την !!!!!

ΥΛΙΚΑ

Θα χρειαστούμε  8-10 αυγά.

Τα υπόλοιπα υλικά της φριτάτας είναι θέμα γούστου και την φτιάχνουμε με ό,τι έχει το ψυγείο μας.

 Ας πούμε για την συγκεκριμένη φριτάτα , λοιπόν, τι έβαλα.

8 αυγά 
6 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα σε φέτες
2 πατάτες βραστές κομμένες σε κυβάκια
2 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε φέτες
2 καρότα ψιλοκομμένοασε φέτες
2 αγκινάρες βρασμένες κομμένες στα 4
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
καπνιστή γαλοπούλα
1 ντομάτα ντομάτα κομμένη σε φέτες
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη.

 Μόλις χτύπησα τα αυγά , έβαλα, 1/2 νεροπότηρο γάλα, και 1/2 νεροπότηρο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Αυτή είναι παρέμβαση δική μου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό,  τις πατάτες, τα καρότα και τις αγκινάρες.  ΄Ισα ίσα να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.
Τα σουρώνουμε από τα νερά. Περιμένουν στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, να κάψει.
Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σωτάρουμε καλά. 
΄Επειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο, να πάρει χρώμα.
Συνεχίζουμε με τα κολοκυθάκια , ανακατεύοντας συνεχώς.
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. 
Συμπληρώνουμε τώρα την καπνιστή γαλοπούλα, σωτάροντας συνεχώς.
Και τελειώνουμε ρίχνοντας τις βρασμένες πατάτες, καρότα, αγκινάρες και ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε. 

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι και χτυπάμε καλά , να διαλυθούν οι σβώλοι που δημιουργούνται. Αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε ένα  ταψί, κατα προτίμηση στρογγυλό, κανονικά σε στρογγυλό γίνεται η φριτατα, εγώ όμως, δεν είχα , και έβαλα το πυρέξ που έχουμε όλοι στα σπίτια μας,  ρίχνουμε τα υλικά των λαχανικών.

Συμπληρώνουμε τα χτυπημένα αυγά από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 20-25 λεπτά στους 175-180 βαθμούς . ' Η μέχρι να ροδοκοκκινίσει η φριτάτα μας.

Καλή σας όρεξη !!!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...