Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σπιτική Κεραλοιφή



 Η Σπιτική Κεραλοιφή ΜΕΛΙΣΣΑ παρασκευάζεται από αγνό κερί μέλισσας και ελαιόλαδο.
 
Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές, όμως από μόνο του δε διαθέτει ενυδατικές ιδιότητες. Δρα σαν αδιαβροχοποιητής (όπως η βαζελίνη) και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την εξάτμιση της υγρασίας του δέρματος.
Για εμένα προσωπικά η κεραλοιφή πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως και να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση, αντί των αλοιφών του εμπορίου.
 Από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιπλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα, κοκκινίλες προσώπου από την έκθεση στον ήλιο  και μολύνσεις.
Καταπραϋντική μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.
 Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. 
Σε παθήσεις του δέρματος, από τις χιονίστρες και την ξηροδερμία, μέχρι εκζέματα και ψωρίαση. Για πονεμένους μυς και αρθρώσεις, για ψύξεις, για την κυταρρίτιδα και σε πολλά ακόμη ανάλογα με τα συστατικά.
Που δεν τη βάζουμε: Σε ανοιχτά τραύματα γιατί είναι λιπαρή και άρα μπορεί να δημιουργήσει αναερόβιο περιβάλλον στην πληγή.
Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, και  είναι πολύ ευεργετική.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα! Θα μας περιγραψεις την παρασκευη της και τα υλικα που χρειαζονται?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...