Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σάλτσα ή σως μούρο με γρεναδίνη





 Υπέροχη σάλτσα από μούρα που θα μαζέψετε από τις μουριές σας, είτε άσπρα ,είτε μαύρα.
Συνοδεύει τέλεια τα παγωτά σας, τις φρουτοσαλάτες σας , τις τάρτες σας και τέλος πάντων όλα τα γλυκά σας.


ΥΛΙΚΑ

  1 κιλό μούρα
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές corn flaour
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 σφηνάκι μαυροδάφνη
 2 σφηνάκια γρεναδίνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Κόβουμε τα μούρα μας  στη μέση και τα βράζουμε στο νερό μας για 10 λεπτά.

Τα σουρώνουμε και παίρνουμε το ζουμί τους που πρέπει να είναι  3 κούπες.
Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το λεμόνι , ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά να διαλυθεί και στο τέλος βάζουμε το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα και γίνει διαυγές.
Ρίχνουμε μέσα τα μούρα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς ρίχνουμε μέσα τη γρεναδίνη .

Μπορούμε όταν κρυώσει να την χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες να τις βάλουμε σε Πολυμπάγκ, να τις βάλουμε στη καταψυξη και να διατηρήσουμε την σάλτσα για πολύ καιρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...