Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Μαρμελάδα μούρο-φράουλα



Καταπληκτική μαρμελάδα, όλο άρωμα, γεύση και βιταμίνες !!!
 μμμμμμ ... μιαμ, μιαμ,  νοστιμότατη !!!!!!!

ΥΛΙΚΑ

300 γραμ. μούρα
300 γραμ. φράουλες
500 γραμ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 μήλο κομμενο κομματάκια χωρίς τα κουκούτσια
2 βανίλλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1.  Πλένουμε τα μούρα και τις φράουλες και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους και τα φύλλα τους.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό και τα βράζουμε για 1/2 ώρα περίπου με 40 λεπτά να μαλακώσουν
  3. Αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει κομμάτια φρούτου την αφήνουμε όπως έχει, διαφορετικά περνάμε μέρος των φρούτων ή όλα από το μπλέντερ να γίνουν πολτός, -εγώ χρησιμοποιώ το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ,και εν συνεχεία προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Βράζουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι, για να μην κολλήσει μέχρι να δέσει και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Θέλει προσοχή να μην δέσει πολύ. Θα το καταλάβετε με το μάτι, είναι εύκολο.
  5. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφαιρούμε τυχόν αφρό .
  6. Εν συνεχεία βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα την μαρμελάδα, όπως είναι ζεστή καυτή μέχρι πάνω , αφήνουμε πολύ λίγο κενό,  κλείνουμε ερμητικά και αναποδογυρίζουμε τα βάζα και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως. ΄Επειτα τα γυρνάμε κανονικά.
  7. Διατηρείτε άνετα 1 χρόνο εκτός ψυγείου, και αφού ανοιχθεί η μαρμελάδα μέσα στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...