Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κέικ με ινδική καρύδα



 ΄Ενα πραγματικά υπέροχο κέικ, σιροπιαστό, που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. 



ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι του κρασιού βούτυρο
  • 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού γαλα εβαπορέ αδιαλυτο
  • 4 αυγά
  • 4 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις  ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού ινδική καρύδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. ΄Ολα τα υλικά μας πρέπει  να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2.  Λιώνουμε το βούτυρο, ύστερα το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε καλά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει..
  3. ' Επειτα ,  προσθέτουμε το γάλα και μετά απο ενα λεπτό τα αυγά ένα - ένα, χτυπώντας τα πάρα πολύ καλά.
  4.  Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέϊκιν και τέλος την ινδική καρύδα.
  5.   Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψι 30αρι.
  6. Ψήνουμε στους 170 βαθμους,  για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο.
     
  7. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε σε μια κατσαρολίτσα και το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά. Από την ώρα που αρχίζει και βράζει, μετράμε 5 λεπτά. Το σβήνουμε το μάτι.
  8.  Σιροπιαζουμε το γλυκό μας, το ένα κρύο, το άλλο ζεστό. Το κόβουμε μερίδες αμέσως μόλις το σιροπιάσουμε.
  9. Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...