Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Τουρλού του χωριού



 Μία εύκολη, υγιεινή και οικονομική συνταγή που φτιάχνεται με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο!


ΥΛΙΚΑ

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια μέτρια
  • 1 μελιτζάνα
  • 2-3 χούφτες γεμάτες φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 καρότο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3-4 ντομάτες φρέσκες πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προεραιτικά)
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού  εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένο σέληνο
  • 1 γεμάτη χούφτα δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κύβο λαχανικών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Κόβουμε σε κύβους τη μελιτζάνα και την ξεπικρίζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου μία ώρα και στο τέλος τις στεγνώνουμε καλά.
  2. Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα , τις πιπεριές ζουλιέν, και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, και καπνιστή πάπρικακαι τέλος τη ντομάτα  και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε1 ποτήρι περίπου  νερό και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά, σε χαμηλή  φωτιά μέχρι να τραβήξει το νερό και να βράσουν τα λαχανικά.
  6. 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών για να πάρει έξτρα γεύση το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...