Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Απίθανα λαχανικά σχάρας στο φούρνο


 Τόσο απλά και τόοοοσο νόστιμα !!!!!  Θα τα αγαπήσετε μονομιάς !!!!!
Αν γίνουν βέβαια και στη σχάρα με κάρβουνα, δεν το συζητάμε από νοστιμιά !!!!!


ΥΛΙΚΑ


(οι ποσότητες των λαχανικών εξαρτώνται από το τι αγαπάει ο καθένας)

  μελιτζάνες φλάσκες
 κολοκύθι
  πιπεριές
ντομάτες
αλάτι
λίγο λάδι
σιρόπι βαλσάμικο ή ξύδι βαλσάμικο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες ή μακρόστενα, σε πάχος μικρού δαχτύλου. Δεν τα θέλουμε λεπτά κομμένα.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση
  3. Βάζουμε τις  μελιτζάνες σε ένα μπωλ με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε  για λίγη ώρα, να ξεπικρίσουν.
    Μετά από λίγη ώρα (10-15 λεπτά πχ) ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, και τις σκουπίζουμε από τα νερά. 
  4. Κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
    Τα αλατίζουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ελαφρώς.
  5. Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου μας, και από κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψί για τα υγρά και τα λάδια που θα πέσουν. Βάζουμε και λίγο νεράκι στο ταψί μας, για να μην καπνίζει όταν τα ψήνουμε.
  6. Ψήνουμε στο φούλ της κουζίνας μας, ενώ προσέχουμε να τα γυρίσουμε μόλις πάρουν χρώμα στη διάρκεια του ψησίματος. Δύο γυρίσματα θα κάνετε μόνο. Μία από την μια, και μια από την άλλη.
    Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι βαλσαμικου ή ξύδι βαλσάμικο.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...