Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μύδια σαγανάκι κοκκινιστά



 Ένας μεζές καταπληκτικός, για κρασάκι ή ουζάκι  και καλή παρέα.
Κοκκινιστό ή άσπρο, είναι εξίσου καταπληκτικό, εύκολο και γρήγορο.
Νηστίσιμο ή με φέτα, δοκιμάστε το και απολαύστε το, οπωσδήποτε!




ΥΛΙΚΑ



  • 1 πακέτο μύδια ( ½ κιλό) κατεψυγμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 σφηνάκι ούζο ή αν δεν έχετε 2 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 4-5 μέτριες ντομάτες
  • 1- 2 καφτερες πιπεριές ανάλογα πόσο καφτερό το θέλετε
  • ¼ τυρί φέτα
  • αλάτι, πιπέρι




  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ



    Για αρχή ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι με το καφτερο. Αν δεν έχετε ούζο, τώρα πρέπει να ρίξετε τους αστεροειδής γλυκάνισους.

    Αφού τσιγαριστεί λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι, να τσιγαριστεί, και σβήνουμε με το ούζο.
    Αφού εξατμισθεί το ούζο,  συμπληρώνουμε τη ντομάτα λιωμένη στο μουλτι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Βάζουμε τα μύδια., αλάτι, πιπέρι,  και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 μόνο λεπτά.

    Σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε τυρί τριμμένο με τα χεράκια μας και σερβίρουμε.


    Καλή όρεξη.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ..... Αν πάρουμε φρέσκα μύδια, τα πλένουμε πολύ καλά, τα ξύνουμε με προσοχή και με ένα μαχαιράκι, τραβάμε τις τριχούλες.
    ΄Οταν θα τα ρίξουμε στο τηγάνι όσα φρέσκα μύδια δεν ανοίξουν, ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ !!!!


     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...