Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές


Η συνταγή είναι τούρκικη. Και θέλει από πάνω τριμμένη καρύδα. Την πείραξα λιγουλάκι βάζοντας σκόνη ρόφημα σοκολάτας Caldburry.  
Προσωπικά μου άρεσε και με την καρύδα, και με κανέλλα σκόνη , βλέπετε έκανα πειραματισμούς αχαχαχαχα,  όμως τα παιδιά λατρεύουν την σοκολάτα και σε συνδυασμό με την καραμέλλα, πραγματικά απογειώνεται η γεύση. 

Υλικά

  • 10-12 φρυγανιές
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 750 γραμμάρια γάλα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 ποτήρια γάλα (επιπλέον)
  • 2 κουτιά σαντιγί
  • Τριμμένη καρύδα 
  • προτείνω Σκόνη ρόφημα σοκολάτας Caldburry


Εκτέλεση

  1. Σε μια ορθογώνια φόρμα, το γνωστό μας πυρέξ,  στρώνουμε τις φρυγανιές. 
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο ποτήρια ζάχαρη και την καίμε.
  3.  Προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στις φρυγανιές.
  4. Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές , γιατί την ώρα που προσθέτουμε το καυτό νερό στην καραμέλλα, βγάζει πολυ ατμό και έχει φόβο να καούν τα χέρια μας. Προσεκτικά λοιπόν.
    Ψήνουμε το γάλα (750 γραμ.) με το αλεύρι και τις βανίλιες μέχρι να γίνει κρέμα την οποία απλώνουμε αργότερα πάνω από τις φρυγανιές.
  5. Μπορούμε να κάνουμε την κρέμα και με έτοιμη βανίλιας Γιώτης, χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη, ούτε εδώ.
    Η τρίτη στρώση είναι η σαντιγί που φτιάχνουμε με 2 ποτήρια γάλα και από πάνω ρίχνουμε λίγη τριμμένη καρύδα.
    Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...