Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ταρτάκια αμυγδάλου με πραλίνα φουντουκιού




 Πολύ εύκολο και νόστιμο κέρασμα !!!! 
Μοσχοβολάνε αμύγδαλο !!!! Τραγανό !!!!  Θα το ευχαριστηθείτε πολύ !!!!


ΥΛΙΚΑ 


1 φλυτζάνι αλεύρι αμυγδάλου - αμυγδαλόσκονη
1 2/3 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
3/4 φλυτζανιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
5 ασπράδια από μεσαία αυγά
125 γραμ. λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου

Για τη γαρνιτούρα

κρέμα φουντουκιού τύπου Μερέντα ή Νutella
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλο φιλέ
ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Xτυπάμε στο μπωλ του μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, μαζί με την ζάχαρη άχνη.
Κατόπιν ρίχνουμε τα ασπράδια και έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά, να χτυπηθούν και να αναμειχθούν  καλά.
Βουτυρώνουμε πολύ προσεκτικά και σχολαστικά τις πτυχώσεις των βάσεων της τάρτας, αλευρώνουμε με λίγη αμυγδαλόσκονη και προσθέτουμε από μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα μας, έπειτα μια κουταλιά του γλυκού πραλίνα φουντουκιού.
Προσοχή, να μη γεμίσει η βάση της τάρτας , γιατί φουσκώνει το μίγμα.
Ρίχνουμε πάνω σε κάθε τάρτα , αμύγδαλο φιλέ, βάζουμε τις τάρτες σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 25 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα και σφίξουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...