Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Whoopie pies με πραλίνα φουντουκιού


Μπισκότα, μαλακά, σαν κέικ, γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού, ή μαρμελάδα !!!!



ΥΛΙΚΑ
 
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 120 γρ. βούτυρο Lurpak 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Μαρμελάδα βατόμουρο (για το σερβίρισμα) ή ό,τι άλλη μαρμελάδα έχετε
  • ή πραλίνα φουντουκιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν.
 Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, τα αβγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
 Προσθέτουμε το αλεύρι (ανακατεμένο με τη βανίλια σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι) και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους περίπου 5εκ.

 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες. 
Βγάζουμε τα whoopie pies από το φούρνο, και τα αφήνουμε στο ταψί 5 λεπτά πριν τα σηκώσουμε, για να μην σπάσουν.
Αφού κρυώσουν καλά, τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα βατόμουρο, ή πραλίνα φουντουκιού !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!

Η  συνταγή είναι της Αθηνάς Πάνου !!!




Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Φωλιές καρμπονάρας



 Τέλειο πρώτο πιάτο, ή να το παρουσιάσουμε σε μπουφέ !!!


ΥΛΙΚΑ

Λίγη κρέμα καρμπονάρας
Λίγα μακαρόνια αν έχετε κοφτό , μικρό μακαρονάκι ακόμα καλύτερα
 σφολιάτα έτοιμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

΄Εχουμε φτιάξει τα μακαρόνια μας και την κρέμα καρμπονάρας όπως συνήθως την φτιάχνουμε.
Παίρνουμε ένα κομμάτι σφολιάτας , το κόβουμε μακρόστενα κομμάτια , και μετά πάλι τα κόβουμε για να δημιουργήσουμε τετράγωνα κομμάτια.
Βουτυρώνουμε λίγο θήκες για cupcakes, και τοποθετούμε μέσα τα τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας.
΄Επειτα βάζουμε λιγα μακαρόνια, αν δείτε ότι τα μακριά μακαρόνια σας δεν στέκονται καλά, κόφτετα λίγο , και μετά τελειώνουμε με  1-2 κουταλιές της σούπας κρέμας καρμπονάρας.
Προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε και λίγο τυρί κίτρινο , στο τελείωμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!



 

Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Giveaway Νοεμβρίου 2014

thumbnail μαγειρευοντας για τον αλλο ανθρωπο3

Πρόσφατα, μια ομάδα από 18 food bloggers, εκδώσαμε το βιβλίο μαγειρικής «Μαγειρεύοντας για Τον ‘Αλλο Άνθρωπο».  Όλα τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Το Βιβλίο είναι σε ηλεκτρονική μορφή και μπορείτε να το κατεβάσετε από το Smashwords.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού βιβλίου:

α)  Πρώτον, το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι πολύ πιο φθηνό από το τυπωμένο.

β)  Δεν χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι σας να πάτε να το αγοράσετε.

γ)  Δεν σκίζεται, δεν χάνεται, δεν λερώνεται

δ)  Το κουβαλάτε εύκολα μαζί σας είτε στο κινητό σας ή στον υπολογιστή σας.

ε)   Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς που θέλετε, για να σας διευκολύνει στο διάβασμα.

στ)  Όλο το βιβλίο έχει συνδέσμους (links) όπου έκολα μπορείτε να πάτε στην παραπομπή που έχει στη συνταγή.

ζ)  Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικό λογισμικό για να το κατεβάσετε.



Η εταιρεία που το κυκλοφορεί είναι Αμερικάνικη και η τιμή του έχει οριστεί στα $10.00 γιατί εκεί γίνονται κρατήσεις και το ποσό που περισσεύει για τον Άλλο Άνθρωπο είναι γύρω στα €5.

Το βιβλίο μπορείτε επίσης να το αγοράσετε σε μορφή pdf για 5 Ευρώ, μέσω Paypal, ή ακόμη να το στείλετε δώρο σε συγγενείς ή φίλους σας δίνοντας και το δικό τους e-mail.
  Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν στην Κοινωνική Κουζίνα για τις ανάγκες τους.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ.






Για να σας ευχαριστήσω που τόσο καιρό υποστηρίζετε το μπλογκ μου, θα κάνω μία κλήρωση για εσάς



       
  1. Για να κερδίσετε το βιβλίο αυτό, δεν έχετε παρά να αφήσετε ένα σχόλιο, κάτω απ΄ αυτή την ανάρτηση.

Για να έχετε περισσότερες συμμετοχές μπορείτε:



       
  1.  Να κοινοποιήσετε την ανάρτηση αυτή στη σελίδα σας στο Facebook και μετά θα βάλετε δεύτερο σχόλιο με το link της ανάρτησης, χρησιμοποιόντας το #ΜαγειρεύονταςΓιαΤονΑλλοΑνθρωπο #ΚοινωνικήΚουζίναΟΑλλοςΑνθρωπος.

  2.    
  3.  Τό ίδιο μπορείτε να το κάνετε στο Twitter, Google+, Pinterest ή έάν έχετε blog, να το αναφέρετε στο blog σας με λινκ σε αυτή την ανάρτηση, ανεξάρτητα με τη θεματολογία του  blog σας.  Κάθε αναφορά πρέπει να μπει σε καινούργιο σχόλιο με το αντίστοιχο link για να μετρήσει σαν συμμετοχή.


       
  1. Όσοι food bloggers θέλουν να κάνουν κανονική ανάρτηση στο blog σας, θα έχετε ένα βιβλίο εσείς και ένα για το giveaway σας. Η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014.

Σημείωση:

Οι food bloggers που έχουν συμβάλει στην υλοποίηση του βιβλίου, εξαιρούνται της κλήρωσης.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί μετά την κλήρωση εδώ στο blog.

Εάν κάποιος έχει ήδη αγοράσει ή κερδίσει το βιβλίο, μπορούμε να το στείλουμε σε κάποιον που θα μας υποδείξει.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!

    Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συμμετοχή σας, όλους σας, και να με συγχωρήσετε για την καθυστέρηση της κλήρωσης.
    Η τυχερή είναι το Νο 2 , Σοφία Καλαϊτζίδου. Συγχαρητήρια Σοφία!!!
        Παρακαλώ όπως μου στείλει το email της για να μπορέσω να στείλω το δωράκι της.

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Φτιάχνω λουκουμάδες με μέλι -συνταγή και βίντεο-




 Λουκουμάδες λαχταριστοί !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 ποτηρι χλιαρο νερό
1 ποτηρι χλιαρο γάλα
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλια ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
2,5 κούπες αλευρι +2 κουταλιές ακόμα γεμάτες. 





Σερβίρονται με μέλι κατά προτίμηση θυμαρίσιο
ή σοκολάτα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Ανακατεύουμε τα υλικά όλαπολύ καλά. 

Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να φουσκώσει τουλάχιστον 1 ώρα.
Κατόπιν βάζουμε σε κατσαρολακι λάδι η ηλιέλαιο η μισό μισό και περνουμε με την χούφτα μας την ζυμη και με το κουταλάκι κόβουμε μπαλάκια και ρίχνουμε μέσα στο ζεστό λάδι.
Μόλις πάρουν χρώμα από την μία της γυρνάμε και από την άλλη.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

Κρεμμυδόπιτα Μικρασιάτικη -με φρέσκο κρεμμυδάκι-


Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δει ούτε είχα ακούσει γι' αυτή την πίτα !!!
Φτιάχνεται με λίγα υλικά , άρα οικονομική, και είναι πεντανόστιμη !!!!  
Δεν έχει καμμία σχέση με τις υπόλοιπες κρεμμυδόπιτες που έχω δοκιμάσει !!!!
Ο ξάδελφός μου Παντελής Νίγδελης ,, που μου την  έδωσε , λέει ....ότι η συνταγή είναι μικρασιάτικη και φτιάχνεται μόνο στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Σ'ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη κανείς δεν την γνωρίζει αυτήν την πίτα.


ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

 350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμ. νερό χλιαρό
  15γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο

 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. του γλυκού ζάχαρη 
1/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Σε μια λεκάνη  ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και μέσα ρίχνουμε το χλιαρό  νερό, προσοχή όχι καυτό και καεί η μαγιά, και διαλύουμε μέσα την μαγιά. 

Προσωπικά μ' αρέσει καλύτερα η φρέσκια μαγιά, γιατί φουσκώνει και πιο γρήγορα . 

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το αλάτι και την ζάχαρη  και αρχίζουμε και ζυμώνουμε το ζυμάρι μας. 

Πρέπει να γίνει μια ζύμη , που να μην κολλάει στα χέρια.


Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 τέταρτο με 20 λεπτά.
΄Επειτα το ξαναζυμώνουμε και φτιάχνουμε μπαλίτσες σε μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουμε σε οβάλ, μακρόστενα φυλλαράκια. 




Υλικά γέμισης

3-4 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 ματσάκι φρέσκο άνιθο
Τυρί φέτα όσο θέλετε
2-3 αυγά
λίγο αλατάκι
πιπέρι


 Εκτέλεση


Κόβουμε τα φρεσκα κρεμμυδάκια σε ψιλά κομματάκια και τον ανιθο.

 Τα ριχνουμε σε μια λεκανη και προσθέτουμε τυρί,αυγά και λάδι, αλάτι, πιπέρι.
 Τα ανακατεύουμε καλά.


  Μετά με ένα μεγάλο κουτάλι της σουπας παιρνουμε μια κουταλια και το ριχνουμε κατα μηκος του φυλλου που πλασαμε, ακριβως στη μεση και μετα πιανουμε τις ακρες της ζυμης δεξια και αριστερα και με τα δακτυλα μας τις κλεινουμε,οπως επισης και τις ακρες για να μη φύγει η γεμιση.




 Αφου τελειωσουμε ,εχουμε 1 αυγο ΜΟΝΟ τον κροκο,και αλειφουμε με πινελο από πανω. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και με λίγο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.





Ψήνουμε τις πίτες στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Αφου τις βγαλουμε απο το φουρνο,σε ενα μπολακι εχουμε λειωσει βιταμ και αλειφουμε με το πινέλο τις πίτες. Αυτό είναι προαιρετικό, όμως γίνονται πεντανόστιμες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!







Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Μουσταλευριά


 Απλό γρήγορο, και νοστιμότατο επιδόρπιο αυτής της εποχής!!!!!


ΥΛΙΚΑ

 1 1/2 κούπα μούστο
 4 - 5 κουταλιές στης σούπας κόρν φλάουερ σε άλλη 1/2 κούπα μούστο.

Λίγο σουσάμι
κανέλλα
καρύδια προαιρετικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 1/2 κούπα μούστο και διαλύουμε 4 - 5 κουταλιές στης σούπας κόρν φλάουερ σε άλλη 1/2 κούπα μούστο. 
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας , προσθέτουμε μέσα στο μούστο και το διάλυμα μούστο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το μοιράζουμε σε μπωλάκια. 
Σε ένα τηγανάκι μικρό καβουρντίζουμε λίγο σουσάμι. 
Το ρίχνουμε πάνω στην μουσταλευριά μαζί με καννέλλα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...