Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Στρούντελ με μανιτάρια της Ξανθής




Πολύ ωραίο στρούντελ μανιταριών, συνταγή της Ξανθής Μπαξεβάνη
Είχα την τύχη να το δοκιμάσω στον διαγωνισμό Ορεκτικούς της Κοπής της πίτας της Κουζινοπαγίδας, και πήρε τις καλύτερες κριτικές. Πραγματικά πεντανόστιμο.
 Την συνταγή με οδηγίες βήμα - βήμα, θα τις βρείτε στο blog της Ξανθής , Οι συνταγές της Ασπρούλας.



ΥΛΙΚΑ

300 γραμ. μανιτάρια φρέσκα πόρτο μπέλο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γραμ. βούτυρο
2 κουταλ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ξινομυζήθρα
50 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι - φρέσκο πιπέρι
6 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκοβουμε .
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ και να μην υπάρχουν υγρά.
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την ξυνομυζήθρα.
Σε μια επιφάνεια, στρωμένη με λαδόκολλα, απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο, και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Μοιράζουμε την γέμιση , σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας ένα κενό  3 εκατοστών γύρω γύρω.
Διπλώνουμε προς τα μέσα, τα 2 άκρα του φύλλου, και κάνουμε ρολλό.
Τοποθετούμε σε ταψί, στρωμένο  με χαρτί ψησίματος το ρολό μας, με την ένωση προς τα κάτω.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τρώγεται ευχάριστα και κρύο.


Αλλαγές που θα μπορούσατε να κάνετε, ανάλογα τα γούστα σας.

  • Να βάλετε φύλλο σφολιάτας, ή να ανοίξετε δικό σας φύλλο,  αντί φύλλο κρούστας.
  • Δεν είχα δενδρολίβανο, και έβαλα θυμάρι τριμμένο.
  • Αντί φρέσκο κρεμμυδάκι , βάλτε 1 πράσο ψιλοκομμένο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...