Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Φλωρεντίνες με μέλι



Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω Φλωρεντίνες !  Και να που ήρθε η ώρα τους !!!!
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, είδα πολλές συνταγές. ΄Ομως ήθελα να έχουν και μέλι !!! Τις είχα δοκιμάσει για πρώτη φορά στη Λευκάδα με μέλι και χωρίς !!! Αυτές με το μέλι ήταν σκάλες ανώτερες σε γεύση. 
΄Ετσι έπεσα και στη συνταγή της Ξανθής. Δεν είχαν όμως μέλι.
 ΄Ετσι αντικατέστησα λίγη ζάχαρη με μέλι, και δεν έβαλα ξύσμα πορτοκαλιού, αλλά βανίλια. 
Τέλειες !!! Βγήκαν όπως τις ήθελα !!!! Τις έψησα και 1-2 λεπτά παραπάνω να γίνουν τραγανές και βγήκαν ακριβώς όπως μ' αρέσουν !!!.
Γρήγορο γλυκάκι, εύκολο, και με υλικά που τα έχουμε σπίτι μας !!!!!



ΥΛΙΚΑ


1  απράδι αυγού
35 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτη μέλι θυμαρίσιο
130 γρ αμύγδαλα φιλέ
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας
Λίγο καλαμποκέλαιο
Χαρτί ψησίματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, την βανίλια και το μέλι.
Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά.



Σε λαμαρίνα φούρνου στρώνουμε χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με ελάχιστο καλαμποκέλαιο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε κρύο νερό.
Βρέχουμε ένα κουταλάκι του γλυκού  στο κρύο νερό και παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα τοποθετώντας το στο ταψί σαν λοφάκι αφήνοντας μια απόσταση μεταξύ τους.
Μόλις μοιράσουμε όλο το μείγμα με τη βοήθεια ενός βρεγμένου πιρουνιού το απλώνουμε ανομοιόμορφα σχηματίζοντας λεπτές φλωρεντίνες περίπου 6-7 εκατοστών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 12-15 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και να έχει ψηθεί και η βάση τους.
Όταν κρυώσουν , για να τις βοηθήσουμε να ξεκολήσουν από το χαρτί ψησίματος , το ανασηκώνουμε λίγο και τις βγάζουμε, και έτσι κρύες τις φυλάμε  σε κουτί για μπισκότα.

Διατηρούνται περίπου μια εβδομάδα αν προλάβουν να μείνουν, που δεν θα μείνουν ούτε για την επόμενη !!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...