Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗΣ




Καλημέρα φίλες και φίλοι μου !!!!

Χθες παρέλαβα ένα πολύ όμορφο κιβώτιο με διάφορα αλλαντικά από την οικογενειακή αλλαντοποιία ΠΑΝΤΕΡΗΣ.

Είχα λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό που έκαναν, με μια συνταγή μου τα Σουτζούκ μπουρέκ- Μπουρεκάκια με σουτζούκι. Και κέρδισα αυτό το πολύ όμορφο κιβώτιο γεμάτο με αλλαντικά.

Είναι μια επιχείρηση που όπως προανέφερα είναι οικογενειακή, όπου ο Παναγιώτης Παντέρης γεννημένος στην ΄Ιμβρο του προηγούμενου αιώνα, μυείται στα μυστικά της παραδοσιακής ανατολίτικης αλλαντοποιίας , όπου ιδρύει το 1970 μια σύγχρονη για την εποχή της μονάδα αλλαντικών, μετουσιώνοντας την πείρα του σε τέχνη, παραγοντας Πολίτικο Σουτζούκι και Παστουρμά, προϊόντα τα οποία μέχρι και σήμερα κάνουν την εταιρία να ξεχωρίζει. και δημιουργεί αλλαντικά που υπερέχουν σε γεύση και ποιότητα με αποτέλεσμα να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.
Αργότερα η εμπειρία του πατερα, συναντά τις νέες ιδέες των υιών, Γιώργου και Κώστα , και διευρύνουν την παραγωγή προτείνοντας καινούριες γεύσεις .

Δοκιμάστε τα όπως τα δοκίμασα κι εγώ , και ικανοποιήθηκα πλήρως από γεύση και άρωμα.


Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Giveaway Εισιτήρια για το θέατρο ΠΕΡΟΚΕ- ANAKOINΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ



Η ομάδα της Κουζινοπαγίδας, είχε πάει στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, για να παρακολουθήσει την ζωντανή εκπομπή του MEGA ΜΕ ΜΙΑ. Περάσαμε καταπληκτικά. Κάναμε καινούργιο .... συκώτι από τα γέλια.

Είχα φτιάξει κι ένα μεγάλο cupcake, το οποίο το έβαλαν στο τραπεζάκι την ώρα της εκπομπής. 

Τους ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκαναν.



Και δεν φτάνει μόνο αυτό , μας έκανα και μια ευγενική προσφορά. 


Η  διεύθυνση του θεάτρου ΠΕΡΟΚΕ, έδωσε 3 Προσκλήσεις , για 2 άτομα η κάθε μία, για να πάτε στο Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ  , για την ξεκαρδιστική και ανατρεπτική παράσταση Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ με τον Μάρκο Σεφερλή.



Ο «καλός», ένας γνωστός λυρικός ηθοποιός, ζει σ' ένα όμορφο διαμέρισμα στο Κολωνάκι, το οποίο επιχειρεί να διαρρήξει ο «κακός», που τυχαίνει να είναι και σωσίας του. Η ομοιότητα των δύο αυτών ηρώων και η συνύπαρξη διαφόρων άλλων προσώπων στον χώρο, δημιουργεί τεράστια μπερδέματα και παρεξηγήσεις, τις οποίες έρχεται να λύσει ο «διάσημος»... Τσακ Νόρις!

Θέατρο ΠΕΡΟΚΕ
Οδυσσέως 2, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα
Μετρό: Στάση Μεταξουργείο
Τ.:210 52 400 40, 210 52 32 132
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 20:30
Σάββατο: 17:30 & 21:30
Κυριακή: 15:00 & 19:00
Τιμές Εισιτηρίων:
Πλατεία: 20€, Θεωρείο: 15€
Παιδικό, Φοιτητικό, & Συνταξιούχων: 15€
Γενική είσοδος: 15€ (Πέμπτη)
Εισιτήριο της παρέας: 15€ (6+ άτομα)
Πολυτέκνων, Ανέργων: 10€
Σύλλογοι - Group: 10€

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό.

Αφήστε το σχόλιό σας κάτω από αυτή την ανάρτηση μαζί  με το email σας, για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε .
Κάντε like στη  σελίδα μας στο facebook .

 Οι νικητές θα αναδειχτούν μετά από κλήρωση που  θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου 2015, το απόγευμα.

Καλή επιτυχία !!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ

Οι συμμετοχές είναι 12 και όχι 13, γιατί υπάρχει διπλό πόστ με το ίδιο όνομα.

 ΄Αρα .....

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι 








Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Βεγγέτα



Πριν συνεχίσετε να διαβάσετε αυτό το ποστ, θέλω να σας πω ότι δεν είναι διαφημιστικό.
Δεν έχω κέρδος από αυτή την διαφήμηση που κάνω. Ούτε που ξέρει το κατάστημα τίποτε για τα παρακάτω γραφόμενά μου.
Απλά επειδή τα καλά πρέπει να λέγονται, αυτό το προϊόν, το διαφημίζω χωρίς ενδοιασμό.


Βεγγέτα.

Καιρό θέλω να γράψω γι' αυτό το εξαιρετικό υλικό.


Είναι ένα μίγμα, που έχει δώσει γεύση σχεδόν σε όλα τα φαγητά μου.


Το μείγμα Βεγγέτα αποτελείται από μπαχαρικά και φρεσκοκομμένα λαχανικά και έχει τις ρίζες του στις χώρες των Βαλκανίων, και μάλλον την καλύτερη Βεγγέτα την βγάζει η Γιουγκοσλαβία.

Τα συστατικά του όπως η κιτρινόριζα, πιπέρι, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι βρίσκονται σε κατάλληλη αναλογία, ώστε το μείγμα να δίνει ισορροπημένη γεύση και να αναδεικνύει τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Η βεγγέτα χρησιμοποιείται με κρέας, ψάρι, σε ομελέτες και σούπες.

Η βεγκέτα χρησιμοποιείται σε όλα τα φαγητά αντί των κλασικών μπαχαρικών, με προσοχή στη δοσολογία του αλατιού (διότι έχει ήδη μέσα). Δίνει ιδιαίτερα νόστιμη και ελαφριά γεύση ενώ δεν περιέχει κάτι μέσα που να είναι πικάντικο!

 Χρησιμοποιείται κυρίως σε σούπες (αντί των χημικών κύβων λαχανικών), σε ψάρια και σε κρεατικά, όπως τα μπιφτέκια, το κοκκινιστό μας και άλλα.

Μείγμα Βεγγέτα βρίσκουμε συνήθως στα μπαχαράδικα, όμως, θέλω να σας πω, ότι το καλύτερο μείγμα το έχει μόνο ο Αβράμογλου.


Την Βεγγέτα την γνώρισα πριν πάρα πολλά χρόνια, σχεδόν πάνε 25 χρόνια,  όταν η αδελφή μου, μου έφερε ένα βαζάκι από την Αυστραλία και μου είπε να το χρησιμοποιήσω στο πιλάφι μου. Ξετρελλάθηκα από αυτό που γεύτηκα.
΄Οταν όμως μου τελείωσε το βαζάκι, άρχισα να ψάχνομαι για να το βρω να το αγοράσω.
\Μάταια, όμως. ΄Οποια Βεγγέτα και να δοκίμαζα δεν είχε εκείνη την υπέροχη γεύση, που ειλικρινά δεν ξεχνιέται.


Μέχρι που συνεχίζοντας το ψάξιμο, τελικά το βρήκα. Ο επιμένων .... νικά !!!! αχαχαχαχΤο βρήκα στο κατάστημα Αβράμογλου, στη Θεσσαλονίκη.


Είναι εξαιρετικό !!!! Και πολύ οικονομικότερο από άλλους που είχα αγοράσει. Επισκεφθείτε το κατάστημα, πείτε ότι ερχόσαστε από την Κουζινοπαγίδα, και αγοράστε το.


Σας εγγυώμαι προσωπικά γι' αυτό το προϊόν. Αγοραστε μπόλικο !!!!


Σας φιλώ 

Βαρβάρα Νίγδελη - Koyzinopagida
















Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Σκοπελίτικη τυρόπιτα








για 8 τυρόπιτες μεγάλες
           ΥΛΙΚΑ

½ κιλό αλεύρι μαλακό, αυτό για τα τσουρέκια
½ κιλό αλεύρι σκληρό
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι και πιο λίγο
200 -300 ml νερό μέχρι να σφίξει η ζύμη
½ κιλό φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Προαιρετικά κόκκινη πιπεριά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και τα ανακατεύουμε μέσα σε μια λεκάνη. 
Γύρω, γύρω ρίχνουμε το ξύδι και αλατίζουμε. Με το χέρι αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά-σιγά, ενώ προσθέτουμε νερό. 
Όταν το ζυμάρι πάρει μία πρώτη μορφή βάζουμε σταδιακά και το λάδι και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. 

Μετά την κόβουμε στα 8 και ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια με τον πλάστη. Φροντίζουμε κάθε φύλλο να γίνει αρκετά λεπτό.

Πάνω στο πρώτο φύλλο απλώνουμε τριμμένη φέτα σε μια ευθεία γραμμή και τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα "σκουλήκι" που το ξανατυλίγουμε για να γίνει "σαλιγγάρι". Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλες οι πίτες μας..






Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι αρκετό, μπόλικο θέλει , τουλάχιστον μέχρι την μέση της τυρόπιτας, να κάψει και τηγανίζουμε την τυρόπιτα μέχρι να ροδίσει σε σιγανή φωτιά, δηλαδή στο μισό από το φούλ της κουζίνας μας. 
.
Καλή μας όρεξη!

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Καταπληκτικό ψωμί του τόστ





Εξαιρετικό ψωμί του τόστ !!!!! 
Από τύχη το έφτιαξα , και βγήκε έτσι ακριβώς όπως το θέλω !!! Η οικογένειά μου, ξετρελλάθηκε με την γεύση του και το πόσο αφράτο είναι .


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ. μαργαρίνη
80 γραμ. ζάχαρη
20 γραμ. αλάτι
40 γραμ. μαγιά ή 2 φακελλάκια
450 γραμ. νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
΄Επειτα ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αρκετό ζύμωμα .

Χωρίζουμε την ζύμη σε τρία μέρη, και φτιάχνουμε 3 φρατζόλες.

Λαδώνουμε σχολαστικά τις μακρόστενες φόρμες μας και βάζουμε μέσα τα φρατζολάκια μας.

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, μέσα στο φούρνο μας, χωρίς να τον ανάψουμε. 
 Οπωσδήποτε να διαπλασιαστούν σε όγκο.

Μόλις φουσκώσουν, ανάβουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 15-20 λεπτά. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!


Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Πεϊνιρλί υπέροχα





ΥΛΙΚΑ



1 κούπα τσαγιού νερό
1 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
1 κουταλ. του γλυκού κοφτή αλάτι
2,5 κουτ. του γλυκού μαγιά ξηρή
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό ή όσο πάρει

βούτυρο για την επάλειψη


ΓΕΜΙΣΗ

Για γέμιση, βάζουμε ότι τραβάει η όρεξή μας, όπως ....

Τυρί, κατά προτίμηση κασέρι, γενικά θέλει μαλακά κίτρινα τυριά
Ζαμπόν
Μπέϊκον
Κιμάς
Παστουρμάς
Αυγό
Σουτζούκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το νερό, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και την μαγιά. Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.
Την σκεπάζουμε με μία πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει.
Για γέμιση ετοιμάζουμε ότι θέλουμε.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κιμά που θα τον μαγειρέψουμε έτσι ώστε να μείνει με λίγα υγρά ή τα γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν, ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι, αν θέλουμε να τα κάνουμε μικρά, ή σαν μεγάλο μανταρίνι, αν θέλουμε να τα κάνουμε μεγάλα,  και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά τα περνάνε με ένα πινέλο με φρέσκο βούτυρο.


Συμβουλή !!!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη ζύμη και για πολλά ακόμα, όπως πιτσάκια ή πίτσες ή τυροπιτάκια.
Μπαίνουν στην κατάψυξη: 
Έτοιμα γεμισμένα. Τα βγάζεις ώρα πριν τα ψήσεις να έρθουν σε θερμοκαρασία δωματίου και ψήνεις ή
Σκέτη την ζύμη καλά κλεισμένη σε σακουλάκι κατάψυξης. Βγάζεις πολύ ώρα πριν τα φτιάξεις να έρθεις η ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου, φτιάχνεις τα πεινιρλάκια σου τα γεμίζεις και ψήνεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...