Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Πέννες αλ πόλο ή Πέννες με κάρυ






Πέννες αλ πόλο (με κομματάκια κοτόπουλο, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος).

Θα έχετε ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο για 4 άτομα το οποίο πιστέψτε με δεν θα αφήσει κανεναν ασυγκίνητο.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πέννες 
250γρ. παρμεζάνα (διαλέξτε κάποια πικάντικη ποικιλία)
2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
κάρυ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πέννες περίπου 6-7 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρές (al dente)(δεν τις περιχύετε στο τέλος με βούτυρο).

Παράλληλα βγάζετε τα μανιτάρια από την κονσέρβα κι αφού τα στραγγίξετε τα αδειάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το όποιο έχει κάψει και τα τσιγαρίζετε (προσοχή χωρίς λάδι). Μπορείτε να ψιλοκόψετε και φρέσκα μανιτάρια και να τα τσιγαρίσετε με μια κουταλιά βούτυρο.

Έχετε ψιλοκόψει απο μισή πιπεριά στο κάθε χρώμα και το κρεμμυδάκι σας.

Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι ή γουώκ , βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σωταριστει.

Αφου ροδίσει ελαφριά προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε.

 Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.

Στη συνέχεια προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ, ανακατεψτε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνετε μέσα λίγες-λιγες τις πέννες και τα ανακατεύετε όλα μαζί!

Συνοδεύεστε με τριμμένη παρμεζάνα στο τραπέζι για όσους θέλουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Μπορείτε να συμπληρώσετε μαζί με το κάρυ και 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα.

Καλη σας όρεξη !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...