Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μπισκότα με ταχίνι τέλεια




Τα πιο νόστιμα , αφράτα μπισκότα με ταχίνι που έχετε δοκιμάσει !!!!! Είναι τέλεια !!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ


150 γραμ.,  ή 1 1/4 φλυτζ.τσαγιού, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γραμ., ή 1/2 κουτ.γλυκού, μπέικιν πάουντερ
5 γραμ., ή 1/2 κουτ.γλυκού, αλάτι
100 γραμ., ή 1/2 φλυτζ.τσαγιού, βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γραμ., ή 1/2 φλυτζ.τσαγιού, ζάχαρη λευκή
100 γραμ., ή 1/2 φλυτζ.τσαγιού, ταχίνι
1 βανίλια
σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.
Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
΄Επειτα προσθέτουμε το ταχίνι, τη βανίλια, συνεχίζουμε το χτύπημα, και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
Καλύπτουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη, την κάνουμε ρολό,  και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.



 Την βγάζουμε από το ψυγείο και την κόβουμε σε τεμάχια, όπως δείχνει η φωτό.

 Προσθέτουμε το σουσάμι, και τα τοποθετούμε στο ταψί μας, αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα, ή σιλικόνη.

Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-13  λεπτά περίπου, όχι παραπάνω. Ανα ψηθούν παραπάνω και πάρουν χρώμα, αλλοιώνεται η γεύση τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ.  Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στην ψύξη για 1 μέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...